En boligadvokat arbejder indenfor mange områder, når det drejer sig om bolighandel. Han råder og vejleder både købere og sælgere i forbindelse med en bolighandel. 

F.eks. kan han rådgive dig til hvordan du med fordel kan sælge din bolig. Det kan være selvsalg, delsalg eller du kan vælge at få din ejendomsmægler til at stå for hele salget. Hvis det sidste er den bedste mulighed, kan du med fordel få din boligadvokat forhandle pris med den udvalgte ejendomsmægler. Det kan spare dig for mange penge. Det kunne f.eks. være en boligadvokat i Randers.

Forældrekøb og testamente

Nogle af de områder hvor en boligadvokat arbejder, er f.eks. forældrekøb og testamenter. Forældrekøb, hvor forældre der har økonomisk råderum til at købe en bolig til deres børn, som giver dem muligt for at få en god og billig bolig samtidig med at de studere. Her er det f.eks. vigtigt at sikre at det er tilladt at udleje. Det vil være lidt øv at købe en lejlighed med henblik på at udleje den til ens børn og så senere finde ud af, at det ikke er tilladt i følge vedtægterne i foreningen. 

Et andet område hvor en boligadvokat arbejder, er hvis det kun er den ene del af et par der køber en bolig. Her vil den anden være sårbar skulle boligejeren dø. I princippet vil personen være sat på gaden samme dag, hvis det passer arvingerne af boligen. 

Et alternativ til dette er at lave et testamente, hvor ejeren gør det muligt for den anden at blive boende. Det kan være tidsbestemt, måske 6 eller 12 måneder, så det er muligt at finde en anden bolig. Det kan også være muligt at partneren kan blive så længe som han eller hun har lyst til, også selvom arvingerne gerne vil sælge her og nu.