editorial

Nej, det er ikke fordi, man skal ansætte en person til at stirre på døren for at se, om den begynder at rykke sig lidt, eller den bliver beskidt eller noget andet. Det er bare nyttesløst.

Men der er jo tidspunkter, hvor der er brug for en vagtperson ved sådan en dør, og det kan faktisk være i flere tilfælde, end man lige forestiller sig.

For en dør udgør jo også et adgangsområde og en måde at signalere, at her slutter et område, mens et andet område begynder, men det er ikke en afspærring, men der er nødt til at være styr på, hvem der kommer og går – specielt hvem der kommer.

dør

Det kan være ved sådan noget simpelt, at der er regler for, hvor mange der må komme gennem denne dør af brandsikkerhed, men ellers kan det også bare være et begrænset antal gæster, som der må komme ind, og de skal kontrolleres.

Det ville ellers ende i anarki ved denne dør

Man skal have tjekket dem, som der kommer ind, om de kan bevise, at de har lov til at komme, og så er det generelt også smart at have en – eller to – til at sørge for, hvornår folk går ud, og hvornår folk går ind, så der ikke opstår en prop ved døråbningen.

Andre gange skal man visiteres ved en dør, før man må komme ind, og andre gange står vagterne bare parat til, hvis der sker slåskamp eller noget andet på den anden side af døren, så de kan bryde ind og stoppe det.

I den forlængelse kan der være behov for, at nogle mennesker skal smides ud, fordi de ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og her er det også vagtens opgave ved døren at sørge for dette – specielt hvis de forsøger at komme ind igen, så man kan holde dem væk.