I dag når man ser en murer tænker man sjældent, at det er et ældgammelt håndværk der har rod i kristendommen, men de første murer der kom til Danmark tilbage i det 11 århundrede kom for at lære danskerne at bygge kirker af mursten. Den første og i øvrigt ældste Skandinaviske kirke ligger i Ringsted og hedder Sct. Bernt.

Senere fandt man ud af at den danske muld var fuld af ler og dermed perfekt til at lave mursten af. Det medførte også at det kom til en konflikt i mellem murer og munke om hvem der havde ret til at murer huse op af mursten. Murerne vandt og munkene blev henvist til udelukkende at tage sig af det religiøse arbejde.  

I dag arbejder en murer med mange andre opgaver end at bygge kirker selvom der i Nordvest er en relativ ny kirke. Den hedder Grundvigs Kirke og er et smukt monoment for hvad en murer kan. I dag arbejder murelauget aktivt for at de ældgamle teknikker ikke går i glemmebogen.

Murearbejdet i dag

I dag har murerarbejde meget lidt at gøre med at bygge kirker. I dag arbejder en murer med at lave badeværelser, renovere vægge og facader. De bygger mure og er med når der bygges nye huse. Har du brug for at få renoveret og muret dit hus op kan du f.eks. få en murer i Frederikshavn til at afgive et tilbud. 

Hvis du har brug for en murer eller en hvilken som helst anden håndværker. er det en god ide at kontakte mindst 3 forskellige og bede om et tilbud. Det vil give dig et godt overblik over prisniveauet og du kan stille og roligt vælge den. der har givet det bedste tilbud. Husk dog at det ikke nødvendigvis er den billigste. der har givet det bedste tilbud.