Et silketørklæde er en pudsig beklædningsgenstand.

For på den ene side kan man godt argumentere for, at sådan et tørklæde er noget, man har på, når man skal slappe lidt af og bare daldre rundt nede ved haven, ude i skoven eller andre steder i rolige omgivelser, hvor man egentlig er ude på at slappe af.

Men hvis man ifører sig sådan et silketørklæde, når man tager i byen, så signalerer det også kvalitetsbevidsthed om, at man har iført sig den rigtig charmeklud rundt om halsen, end at man bare har taget et almindeligt tørklæde på.

Det er jo ikke den slags, man ser, folk har på, når man skal karikere, at man er syg med isposen på hovedet, termometeret i kæften, rød tud og så videre. I den slags tilfælde ville man næppe tage et silketørklæde på, medmindre man virkelig havde penge som skidt og kastede perler for svin.

Man kan også se folk have sådan et silketørklæde på, når de kører i en fin åben cabriolet, hvor man også har solbriller på, lædervanter og andre genstande, der hører sig til disse ting.

Kan man ikke holde varmen, kan man til nøds have sådan sådan et silketørklæde på, fordi det både er brugbart, føles godt om halsen og kan holde på lidt varme.

Men er det en virkelig kold dag, så ville man nok bruge et halstørklæde af et andet stof end silke.

Skulle man slappe af derhjemme, uden andre kan se en, så kan man også sagtens havde et silketørklæde på, som andre mennesker også har en morgenkåbe på af silke, selvom andre ikke nødvendigvis skal se dem.

Derfor kan et silketørklæde bruges til mange anledninger, og det bestemmer du helt selv, hvad skal være til.

Savner du et godt silketørklæde, kan du få det og flere fra pashminawear.