Er du begyndt at synes, at andre mennesker mumler meget, når du taler med dem? Er din mand eller kone begyndt at klage over, at du skruer for højt op for TV’et, når I ser det sammen? Eller har du fået svært ved at deltage i en samtale, når der er meget baggrundsstøj? Så kan det være tegn på, at du har fået dårlig hørelse. I det tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at få tjekket op på det. 

Det kan du heldigvis nemt gøre. Bor du på Møn, i Vordingborg eller Nykøbing Falster, kan du for eksempel tage forbi Hørerøret i Stege. Det er en butik, der sælger høreapparater, hvor de kan hjælpe dig med at teste, om du har brug for et høreapparat. Det er altså meget nemt for dig at finde ud af. Undersøgelsen er gratis. Pengene behøver derfor ikke at være en undskyldning for ikke at få taget undersøgelsen. 

De fleste mennesker finder det meget grænseoverskridende at skulle have et høreapparat. Det er virkelig noget, der for mange er med til at signalere, at nu er de ved at blive gamle. Det er dog også forfærdeligt hæmmende for dit sociale liv, hvis du ikke kan høre ordentligt. Mange, der ikke hører ordentligt, ender derfor med at isolere sig, fordi de ikke magter, at de har svært ved at følge med i en samtale.

Når det bliver sat op på den måde, at valget står mellem at have et høreapparat eller at være ensom, bliver det forhåbentlig langt nemmere for dig at tage dig sammen til at få foretaget en test. 

Derudover bør du også huske, at høreapparater slet ikke er så store, som de var tidligere. I dag kan du tværtimod få meget små apparater, der nærmest sidder helt gemt inde i øret. Derfor er det langt færre, der vil lægge mærke til, at du har et høreapparat. Læs mere om høreapparat Nykøbing i Falster.